• Gezamenlijk initiatief van de Maria Magdalenakerk, de Zaankerk, Menorah, de Noorderkerk en de Kerk van de Nazarener in Zaandam

Home

Wandel jij dit jaar de sfeervolle Kerstlichtjestocht in Zaandam door de wijk 't Kalf ? Voor kinderen is de wandeling tevens een puzzeltocht met een cadeautje!

Bij Kerst denken veel mensen aan lekker eten en kerstbomen. Het echte kerstverhaal gaat terug tot onze jaartelling. In het jaar nul werd Jezus geboren.
Na het succes van voorgaande jaren, vindt er ook dit jaar een Kerstlichtjestocht plaats. Ga op zoek naar twintig uitbeeldingen van het kerstverhaal, bij twintig adressen in Zaandam, verspreid in de wijk ‘t Kalf. Bij elk kistje staat een verhaal met een letter. Verzamel alle letters en vind het woord! Je vult het woord in op het deelnameformulier.

 

Programma Kerstlichtjestocht:

  • Kerstlichtjestocht: 16 t/m 23 december

    De wandeling kan van vrijdag 16 tot en met vrijdag 23 december gelopen worden tussen 16:30 uur en 19:30 uur. Het begin- en eindpunt van de Lichtjestocht is bij de Zaankerk. Daar staat van 16:30 uur tot 19:30 uur een kraampje waar het deelnameformulier en de looproute verkrijgbaar zijn én waar kinderen bij inleveren van de deelnamekaart wat lekkers en een attentie krijgen.

  • Maria Magdalenakerk: muziek op 23 december

    De Maria Magdalenakerk, Kalf 162, zal gedurende de Kerstlichtjestocht geopend zijn op vrijdag 16 december en vanaf maandag 19 december. Op 23 december, de laatste dag dat de tocht gewandeld kan worden, heeft de kerk nog iets extra’s te bieden in de vorm van muzikale omlijsting.

  • Buurtcentrum De Bovenkruier

    Op dinsdag-, woensdag en donderdagavond zal de Buurtcentrum De Bovenkruier tijdens de Kerstlichtjestocht geopend zijn voor een gezellige kerstontmoeting.

Download hier de route en de puzzelkaart

De Kerstlichtjestocht is een gezamenlijk initiatief van de Maria Magdalenakerk, de Zaankerk, Menorah, de Noorderkerk en de Kerk van de Nazarener.

wordt gesteund door meerdere Zaanse ondernemers en de gemeente Zaanstad. Het doel is om iedereen in Zaanstad kennis te laten maken met het kerstverhaal in een sfeervolle omgeving.

You cannot copy content of this page